onsdag 3. oktober 2012

Lanullva

Vi har fått gleden av å bli kjente med  Lanullva®, og de vil være med på å gjøre helgen vår enda bedre.
Lanullva® har ett spesielt strikkemønster som gjør at svetten transporteres ut fra kroppen, og luftlaget som dannes er med på å gi plaggene en meget god isolasjonsevne.
Sjekk facebooksiden du og;
trykk liker da vel?!

På hjemmesiden http://www.lanullva.no/ finner du mange fine produkter.
Under får du bildereksempler på produkter og en fin historie om Lanullva®.


Ullskjorte med tommelløsning til voksne

Ullskjorte barn

Ullhals barn
 

Historien om Lanullva




I bygda Lyngstad ut mot Atlanterhavet, ytterst ute i konfesjonsindustrifylket Møre og Romsdal, bodde ei driftig kvinne Brit Vinje Lyngstad. I mange år hadde hun jobbet i konfeksjonsindustrien. Hun var utdannet konfeksjonstekniker og hadde sterk interesse og kunnskap om ull og tekstiler. Allerede som tolvåring eide hun sin første strikkemaskin.



Brit drev gårdsbruk sammen med sin ektemann. En stund var hun bekymret for ham. Etter harde arbeidsøkter på gården kom han ofte svett og kald hjem. Det var ikke dét hun ønsket for sin kjære.

Hun så at det mannen trengte var et ullplagg som føyde seg etter kroppens bevegelser, og som lot ham være behagelig varm og tørr; uavhengig av hva han skulle gjør av arbeid ute i skog og mark. Med utgangspunkt i den kunnskapen hun satt inne med begynte hun å forske på hvordan hun skulle utviklet et pustende undertøy av ren ull, slik at han aldri mer skulle behøve å fryse.

Brit utviklet et spesielt strikkemønster som gjorde at svetten ble transportert ut fra kroppen. Luftlaget og ventileringen som ble dannet i strikkemønsteret var med på å gi plaggene en svært god isolasjonsevne. Dette gjorde at han ikke ble kald og nedkjølt. Mannen ble glad og varm, og følte velbehag. Brit ble lykkelig, og satt plutselig på en fantastisk forretningsidé. Hun merkebeskyttet Lanullva®, og 18. februar 1994 grunnla hun bedriften Vinje Klær AS.

Bedriften har vært i stadig utvikling, og er i dag en av få gjenlevende konfeksjonsbedrifter i Møre og Romsdal. I 2006 endret bedriften navn til Vinje Ullprodukter AS, og eies og drives i dag av Brits datter Gunn Anne Lyngstad. Datteren har sett gullpotensialet i det Brit har skapt.

Gunn Anne ser viktigheten i å ta vare på kulturhistorien, men og å videreforedle den. Bedriften har i dag ansatt egen designer, har skapt et tidsriktig formspråk og har utvidet kolleksjonen. Undertøyet produseres i dag i ren merinoull. Kolleksjonen omfatter moderne strikkeprodukter til både baby, barn og voksne. Det unike strikkemønsteret er ivaretatt i all produktutvikling.

Kunders tilbakemelding gjennom mange år er: Lanullva® gir deg varme & velbehag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar